[layerslider id=”1″]

Over onze vereniging

Onze vereniging is opgericht in Oktober 1959 en we bestaan nu dus meer dan 50 jaar. We zijn niet de grootste maar wel een van de actiefste verenigingen in NOORD-LIMBURG.

We hebben een prachtig viswater waar de vereniging eigenaar van is.
We konden dit water in 1978 kopen van de gemeente Venray, deze mogelijkheid hebben we met beide handen aangegrepen. Het viswater ligt in een prachtige omgeving midden in natuurgebied “De Ballonzuil” te Venray. Daarom heeft ons viswater ook de naam gekregen van deze omgeving namelijk “De Ballonzuil”. De naam de “Ballonzuil” is ontstaan toen er in het verre verleden eens een luchtballon een noodlanding moest maken en in dat gebied strande. Op de plaats waar deze luchballon indertijd terecht kwam staat ter herinnering een monument dat voor iedereen vrij toegankelijk is. Wilt u gewoon eens een dagje of misschien wel een hele week overdag komen vissen in onze vijver dan zijn daar dag- en /of weekvergunningen voor te verkrijgen bij ons wederverkooppunt.

Onze vijver is tevens aangepast voor de mindervalide vissers. Hiervoor zijn enkele prachtige steigers beschikbaar, die te bereiken zijn via een verhard klinkerpad, en er zijn voor deze mensen enkele aparte parkeerplaatsen beschikbaar.

Verder verzorgen we de uitgiften van vergunningen en vispassen voor onze leden. In de maand december krijgt ieder lid een overzicht van zijn / haar vergunningenpakket thuis gestuurd.
Diegene die een automatische incasso-opdracht hebben afgegeven hoeven verder niets te doen, het contributiebedrag wordt automatisch rond 15 december overgeboekt en deze leden ontvangen hun vergunningen vóór aanvang van het nieuwe jaar in hun brievenbus. De leden die zelf voor de betaling van hun contributie zorg dragen krijgen hun vergunningen ook vóór aanvang van het nieuwe jaar in hun brievenbus, mits zij het verschuldigde contributiebedrag voor 20 december overgeboekt hebben.

Zoals U wellicht al merkt we doen al het mogelijke om het onze leden naar hun zin te maken, en we doen er alles aan om te zorgen dat onze nieuwe leden zich snel thuis voelen bij onze vereniging. Mochten er vragen en of opmerkingen zijn kunt U altijd bij een van de leden van het bestuur terecht.
Eind 2005 zijn we begonnen met de herinrichting van onze visvijver. We hebben onze vijver toegankelijk gemaakt voor mindervalide mensen door het plaatsen van twee mindervalide vissteigers met toegangspad, en enkele speciale parkeerplaatsen voor deze mensen. Verder zijn er rond onze visvijver 35 houten vissteigers geplaatst voor de valide visser, en het talud is grotendeels opnieuw ingezaaid. Van nummer 1 t/m nummer 15 is een beschoeiing geplaatst ter bescherming van het talud. We hebben eind 2008 en begin 2009 weer nieuwe vis uitgezet in onze vijver, alles bij elkaar ruim 1500 kilo. Naar we hopen voelt u zich snel thuis aan onze vernieuwde visvijver.

Het onderhoud van onze vijver wordt verzorgd door leden die zich vrijwillig en geheel belangeloos inzetten om van onze vijver een plekje te maken waar velen graag terugkomen om te genieten van de rust en de natuur. Hiervoor zijn wij als bestuur hun dan ook zeer dankbaar.