Karperwedstrijd 2017 groot succes

Kenmerkend voor de karperwedstrijd 2017 was dat alle 10 de deelnemers vis wisten te vangen zij het dat één deelnemer helaas genoegen moest nemen met de bijvangsten van enkele mooie zeelten en een brasem. De spits werd afgebeten door Bart, die al vrij vlug na aanvang van de wedstrijd zijn eerste spiegelkarper wist te vangen met een gewicht van 4 kilogram. Na nog een drietal karpers van respectievelijk 4, 6 en 7,6 kilogram viel diens stek helaas stil en wist deze er geen meer aan de haak te slaan.

Gedurende de eerste nacht werden er op diverse stekken de nodige karpers gevangen en moest de weger diverse malen op pad om de betreffende vangsten op de scorelijst bij te schrijven.  Slechts twee deelnemers bleven karperloos, maar bleven erop vertrouwen dat hun tijd nog zou komen.

Helaas wist van die twee deelnemers alleen Roy dit waar te maken en na een inhaalslag gedurende de tweede nacht wist deze naar een tweede plaats op de ladder te klimmen. Na nog een aanbeet van een vis die in het riet wist te ontkomen viel echter ook zijn stek dood

De eindspurt werd nog spannend toen Henk in het laatste uur van de wedstrijd een karper van 3,5 kilo aan de haak wist te slaan en daarmee de koploper tot op 500 gram na naderde. Al met al mag men met een totale vangst van 43 karpers door de 10 deelnemers spreken over een geslaagde wedstrijd en kijkt men al uit naar de karperwedstrijd van 2018.

De deelnemers

De einduitslag van deze wedstrijd is als volgt:

  1. Teun met 8 karpers en 37,2 kilo.
  2. Henk met 8 karpers en 36,7 kilo.
  3. Robbert met 7 karpers en 35,7 kilo.
  4. Roy met 5 karpers en 32,5 kilo.
  5. Bart met 4 karpers en 21,6 kilo.
  6. Fer met 3 karpers en 17,3 kilo.
  7. Jeroen met 3 karpers en 16,8 kilo.
  8. Peter met 3 karpers en 16,4 kilo.
  9. Vincent met 2 karpers en 7,1 kilo.
  10. Toon die helaas geen karper op zijn stekken wist te krijgen.

Plaats een reactie